פאי טבעוני עשיר

למתכון הזה קוראת יערה ״פאי מלקטות״ =  הגירסה הטבעונית של פאי רועים 🙂

מרכיבים:

חלק תחתון:
בצל גדול
7 שיני שום כתושות
8 פטריות פורטבלו גדולות פרוסות דק
3 גבעולי סלרי עם העלים – קצוצים
3 גזרים קלופים מגוררים בפומפיה
כוס וחצי עדשים שחורות קטנות מבושלות עד ריכוך קל (בערך כוס לפני השרייה ובישול)
כוס גדולה אורז פרא מעורב מבושל במים רותחים (כמו פסטה) ומסונן
1 כף טימין (טחון)
2 כפות גדושות רסק עגבניות מרוכז
1 כוס יין אדום יבש
מלח ופלפל

חלק עליון:
2 בטטות בינוניות חתוכות גס ומאודות במסננת
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים גס ומאודים במסננת (עם הבטטות)
2 כפות גדושות פתיתי בירה
5 שיני שום כתושות
מלח ופלפל

פאי רועים טבעוני

 

מתכון לפאי רועים טבעוני

 

הכנה:

חלק תחתון: לשים את הבצל החתוך בווק חם (ללא שמן!) כשהוא משחים, להוסיף את השום הכתוש ולערבב. להוסיף את הפטריות והסלרי ולערבב עד שהפטריות מתחילות להתרכך. להוסיף גזר ולערבב (לא לכסות). להוסיף עדשים ואורז ולתבל (טימין, מלח, פלפל). לערבב עד שאין כמעט נוזלים ולהוסיף רסק עגבניות ויין. לטחון חלק מהתערובת בבלנדר מוט (לא הרבה), לערבב ולשטח בתבנית פיירקס גדולה.

חלק עליון: להכין פירה מהבטטות ותפוחי האדמה. להוסיף שום כתוש, פתיתי בירה, מלח ופלפל ולערבב היטב. לשטח מעל החלק התחתון של הפאי.
אפייה: כ-25 דקות בחום של 200 מעלות, וחמש דקות נוספות על מצב גריל להשחמה.

 

*יערה מעדכנת שהיא תיכננה להוסיף לתערובת גם ערמונים קצוצים אך שכחה… שווה לנסות ונשמח על שיתחוף בתוצאות!

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז