עלי מרוות ירושליים ממולאים באורז

מצרכים
- חבילה קטנה (כ30-40 עלים) של עלי מרוות ירושליים (הערבים קוראים לזה א-סיינה) או עלי גפן ע"פ העונה.
- כוס אורז בסמטי מלא - מושרה כשעה במים חמים
- 1/2 כוס אורז אדום - מושרה כשעה במים חמים
- 2 בצלים קצוצים דק + בצל פרוס דק.
- חלב אורז
- חצי לימון
- תערובת תבלינים : כוסברה, שומר, פלפל שחור, מעט פלפל אנגלי ומעט הל . מלח 1 + 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
  1. מטגנים במחבת את הבצלים - תוך כדי ערבוב אחת לכמה דק' - עם כף אחת של שמן זית על אש נמוכה מאוד עד שהם נעשים מתקתקים - כ 45 דק.
  2. חותכים את הגבעול הגס של עלי מרוות ירושליים, שוטפים, שמים בקערה ושופכים מעל מים רותחים בכמות שתכסה את העלים. כשהעלים מתרככים (2-3 דק) מוצאים את העלים למים קרים או פשוט שטופים תחת הברז במים קרים.
  3. המילוי : מסננים את האורז היטב ומעבירים לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן תערובת תבלינים ומלח וכדאי גם כף שמן זית. אפשר להוסיף בשלב זה עלים (פטרוזליה / נענע - או כוסברה אם זה סיר שאתם מכינים במיוחד לאופיר) שאתם אוהבים קצוצים דק.
  4. ממלאים את עלי מרוות ירושליים או עלי הגפן ב2-3 כפיות של המלוי, תלוי בגודל העלה. המלוי די פשוט, מניחים את המילוי כשני ס"מ מהקצה הארוך של העלה מקפלים שני כנפיים מהצדדים ומגלגלים עד הסוף תוך כדי הידוק.
  5. בסיר רחב שמים כף שמן זית ובצל הפרוס כך שיכסה את כל התחתית, מטגנים כשתי דקות עד שהבצל נעשה שקוף. מסדרים מעל את עלי הגפן מעל הבצל בצפיפות ומציפים בחלב אורז כך שיכסה את הממולאים, סוחטים חצי לימון מעל וממליחים.
  6. שמים מכסה שטוח או תחתית של תבנית אפיה מתפרקת (בגודל קצת קטן יותר משטח הסיר ) על הממולאים ומשקולת מעליה כך שתלחץ מעט את הממולאים . המטרה היא לשמור את הממולאים בצורתם ולמנוע את התפרקותם.
  7. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע עד שעה וחצי עד שכל הנוזלים יגמרו. אפשר לאפות בתנור על חום של 180 מעלות צלזיום , זה יוצא אפילו טוב יותר.
  8. כרבע שעה לפני הסוף מוציאים את המשקולת והמכסה שעל הממולאים וממשיכים בבישול.
  9. נותנים לסיר לנוח כחצי שעה ולהתקרר מעט, אוכלים את הממולאים כשהם חמים אבל לא רותחים אחרת פחות מרגישים את הטעם.

בתאבון.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז