עלי מרווה ירושלמית ממולאים

מתכן המתאים לזמן האביב, בעיקר עבור מי שיכול לצאת מהבית ולקטוף עלי מרווה עבור הכנת הממולאים המיוחדים הללו. 

מרכיבים:

כ-45 עלי מרווה ירושלמית (תמונות למטה)

1 כוס אורז עגול / בסמטי

בצל סגול קצוץ דק

2 בצלים לבנים פרוסים לעיגולים

6 עגבניות קטנות

1 כוס תערובת עלים קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, סלרי

מיץ משני לימונים

1 כפית קינמון

1 כף כמון

פלפל ומלח בריא

רבע כוס שמן זית

תפוח אדמה (לדחיסה – אם העלים לא ממלאים את כל הסיר)

הכנה (תמונות למטה):

מטגנים את הבצל ומוסיפים את האורז, עשבי התיבול, התבלינים והמלח. מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים מחצית מכמות מיץ הלימון.

שוטפים היטב את העלים וקוטמים את הגבעולים. חולטים למשך פחות מדקה (כל פעם כעשרה עלים) במים רותחים ומעבירים למי קרח להפסקת החליטה.

שמים בסיר נמוך מעט שמן זית ומניחים שכבת טבעות בצל, ומעליהן שכבת פרוסות עגבניה (לא דקות מדי).

ממלאים את העלים (כמו עלי גפן – יש סרטונים ביוטיוב למי שעוד לא התנסו בחוויה המדיטטיבית 🙂 באופן מהודק ומסדרים בצפיפות בטבעות מהחלק הרחב פנימה. אם נגמרים העלים ממלאים את החלק הריק בפרוסות תפוחי אדמה באותו העובי.

מכסים עד חצי גובה העלים במים, מיץ הלימון הנותר, שמן זית, מלח, מעט פפריקה אדומה מתוקה, ומכסים בצלחת הפוכה. מבשלים כ-50 דקות אחרי הרתיחה על אש קטנה.

*תכננתי לשים בסיר גם כמה שיני שום ושכחתי… 🙂 בכל אופן – יצא מעולה.

מתכון עלי גפן ממרווה

מתכון לעלי מרווה ירושלמית ממולאים

מתכון עם עלי מרווה ירושלמית

מתכון מבוסס עלי מרווה ירושלמית

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז