עלי גפן של שחר

מצרכים:

100 עלים טריים ללא גבעול של גפן

2 כוסות אורז מלא בסמטי

2 לימונים

סלרי  אחד רק גבעולים

פטרוזיליה  צרור-או כוסברה צרור-או חבילה בצל ירוק

בצל  סגול -1

שמן זית איכות – חצי כוס

מלח

פלפל

פפריקה

כורכום

כמון

ראש שום מקולף

אופן הכנה:

1- קוטפים 100 עלים טריים ללא גבעול

שוטפים במים  שמים בקערה

ומוזגים מים רותחים עליהם  עד לכיסוי –ל20 דקות

2- מטגנים בצל חתוך לקוביות קטנות עם שתי כפות שמן זית

3- מוסיפים את האורז לבצל

4- במעבד מזון קוצצים –את כל הירק-סלרי-פטרוזיליה בצל ירוק-שום

5 מוסיפים את הירק הקצוץ לאורז

6 מתבלים את כל המלית לפי הטעם

7 על מגש מגלגלים עלה עם כפית מהמילית  ומסדרים בסיר בנוני  עם תחתית עבה בצורת עיגול לפי הדפנות כלפי פנים צמוד צמוד

אחרי שכבה אחת מתחילים שכבה שניה ושלישית

8- מניחים על העלים המגולגלים  צלחת הפוכה בתוך הסיר

9- שמים 4 כוסות מים  על הצלחת

10- מוזגים את שמן הזית  על הצלחת

11- מוזגים את הלימון  סחוט משני לימונים על הצלחת-

12- חצי שעה עד שעה על אש קטנה –

בתאבון

בברכה שחר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז