100 עלים טריים ללא גבעול של גפן
2 כוסות אורז מלא בסמטי
2 לימונים
סלרי אחד רק גבעולים
פטרוזיליה צרור-או כוסברה צרור-או חבילה בצל ירוק
בצל סגול -1
שמן זית איכות – חצי כוס
מלח
פלפל
פפריקה
כורכום
כמון
ראש שום מקולף
אופן הכנה:
1- קוטפים 100 עלים טריים ללא גבעול
שוטפים במים שמים בקערה
ומוזגים מים רותחים עליהם עד לכיסוי –ל20 דקות
2- מטגנים בצל חתוך לקוביות קטנות עם שתי כפות שמן זית
3- מוסיפים את האורז לבצל
4- במעבד מזון קוצצים –את כל הירק-סלרי-פטרוזיליה בצל ירוק-שום
5 מוסיפים את הירק הקצוץ לאורז
6 מתבלים את כל המלית לפי הטעם
7 על מגש מגלגלים עלה עם כפית מהמילית ומסדרים בסיר בנוני עם תחתית עבה בצורת עיגול לפי הדפנות כלפי פנים צמוד צמוד
אחרי שכבה אחת מתחילים שכבה שניה ושלישית
8- מניחים על העלים המגולגלים צלחת הפוכה בתוך הסיר
9- שמים 4 כוסות מים על הצלחת
10- מוזגים את שמן הזית על הצלחת
11- מוזגים את הלימון סחוט משני לימונים על הצלחת-
12- חצי שעה עד שעה על אש קטנה –
בתאבון
בברכה שחר