עוגת פרג בציפוי שוקולד קרם קוקוס

מתכון לעוגת פרג מופלאה בציפוי שוקולד-קרם קוקוס. לא מדובר בעוגה שכולה ממרכיבים בריאים במאה אחוז, אבל בהחלט איזון טוב בין טעם מפנק לבין מרכיבים בריאים ככל הניתן.

*לתבנית מאורכת או כ-8 מאפינס

מרכיבים:
1 כוס משקה אורז/שקדים/סויה (250 מ”ל)
5-4 כפות סירופ מייפל טבעי
מיץ מלימון שלם
גרידת קליפת הלימון
1/2 כוס רסק תפוחים
50 מ”ל שמן קוקוס מכבישה קרה
1.5 כוסות קמח כוסמין לבן
1 שקית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
4 כפות גדושות פרג טחון

*לציפוי: 200 גר’ שוקולד מריר איכותי (רצוי 70%), קרטון קטן של קרם קוקוס (225 מ”ל)

*לקישוט טעים למעלה: קוקוס ושקדים פרוסים קלויים במחבת

 

מתכון לעוגת פרג שוקולד בריאה

 

הכנה:
לערבב משקה אורז/שקדים/סויה עם מיץ לימון, שמן קוקוס וסירופ מייפל
לערבב בנפרד קמח כוסמין, אבקת אפייה, פרג וגרידת לימון
להוסיף בהדרגה תוך ערבוב את תערובת הנוזלים לתערובת היבשים.
לאפות כ-25 דקות בחום של 180 מעלות.

כשהעוגה בתנור מכינים את הציפוי:

לפרק את טבלת השוקולד לקוביות ולהניח בקערית.

לחמם בסיר קטן או פינג’ן את קרם הקוקוס ולאחר הרתיחה לשפוך על השוקולד ולערבב עד שיימס והתערובת תהפוך אחידה. ל

צפות את העוגה ולפזר למעלה קוקוס ושקדים.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז