מתכון לעוגת פירות יבשים בריאה שיחסית מתאימה לסכרת. ככל שמוסיפים יותר אגוזים על חשבון פירות יבשים – כך איזון הסוכר יישמר טוב יותר.
סכרתיים צריכים להתייעץ עם בעל המקצוע שמלווה אותם לפני שמשלבים עוגה זו בתפריט
לטחון במעבד מזון במשך כ-40 שניות 2 כוסות כוסמת ירוקה אחרי השרייה במים (5-8 שעות) עם 1/2 כוס מים.
להעביר לקערה ולהוסיף:
1/2 כפית אבקת אפייה (ללא אלומיניום)
מעט מלח בריא
2 כפות שמן קוקוס מומס (כבישה קרה)
1-2 כוסות פירות יבשים ואגוזים שלמים מכל מיני סוגים.
להכניס את התערובת לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה משומן.
לאפות ב-175 מעלות 45-60 דקות.
אפשר לאכול כעוגה רגילה ואפשר להכין בישקוטים:
לפרוס את העוגה כשהיא קרה לגמרי, להניח את הפרוסות על רשת בתנור בחום 150-160 מעלות, עד שמתייבש
מתכון באדיבות יעל חפץ.