עוגת מנגו ומרציפן

את הקינוח המפנק הזה ניתן להכין ללא מרציפן = ללא סוכר, רק עם מנגו או עם פרי אחר כמו תות / פטל / אוכמניות.

תחתית:

כוס שקדים

6-5 תמרים (מג'הול)

כפית תמצית וניל

לטחון במג'ימיקס עד לתערובת אחידה. להוסיף תמרים/שקדים לפי הצורך.

שכבות:

2 כוסות אגוזי קשיו – להשרות לילה או זמן קצר יותר במים רותחים (כשלוש שעות)

300 גר' מנגו חתוך (טרי, או בשקית ״סנפרוסט״ מופשר).

100 גר' מרציפן איכותי

1 כוס חלב אורז/שקדים/סויה איכותי

2 כפות שמן קוקוס בכבישה קרה

לשטח ולהדק את התחתית על תבנית / בתוך צנצנות או כוסות זכוכית רחבות.

לטחון במג'ימיקס קשיו, שמן קוקוס וחלב אורז (או "חלב" טבעוני אחר).

להוציא חצי מהתערובת לקערה ולהוסיף את המרציפן. לרסק עד שהתערובת אחידה ולשפוך מעל התחתית. להכניס למקפיא עד שמתחיל להתקשות.

להחזיר את התערובת שהוצאנו לקערה למג'ימיקס, להוסיף את המנגו ולרסק עד שהתערובת אחידה. אפשר להוסיף מעט מייפל טבעי רוצים מתוק יותר.

לשפוך מעל שכבת הקשיו-מרציפן.

*קישוט למעלה: מייפל טבעי ושקדים גרוסים וקוקוס – קלויים מעט על מחבת.

להכניס למקפיא לכמה שעות (אפשר גם להשאיר במקפיא ולהפשיר מעט לפני ההגשה – מעולה גם כעוגת גלידה).

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר.

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז