עוגת דבש

מצרכים
- כמות לשתי תבניות אינגליש קייק: 1 כוס דבש נוזלי. ½ כוס סירופ אגבה/מולסה ללא גופרית או כפית סטיביה בטיפות או כפית מחוקה של אבקת ½ כוס סוכר חום או סטיביה. 4 ביצים אורגניות. 1 כוס משקה סודה (לא אבקת סודה לשתייה אלא ממש משקה סודה), ¾ כוס שמן קנולה מכבישה קרה או שמן זית עדין, 350 גרם קמח מלא/ כוסמין, ½ כפית קינמון, קורט ציפורן טחון, 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום, 2 תפוחים טריים, קלופים ומגוררים גס 2 תבניות כיכר (אינגליש קייק) חד פעמיות באורך 30 ס"מ, משומנות היטב.
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). שמים בקערת המערבל את הדבש, הסוכר, הביצים, הסודה והשמן ומקציפים 2 דקות.
  2. מוסיפים את הקמח, הקינמון, הציפורן ואבקת האפייה ומערבלים עוד 2 דקות. מוסיפים את התפוחים המגורדים ומערבלים דקה נוספת. יוצקים לתבניות ואופים עד שהעוגות ישחימו, וקיסם הננעץ במרכזן ייצא יבש.

שיפורים 1. אפשר להוסיף כוס אגוזי מלך קצוצים לתערובת או קוקוס עפ"י טעם אישי. 2. להניח בתחתית בתבנית פרוסות תפוחים דקות או אגוזים קצוצים או גם וגם... ועליה ליצוק את הבלילה. אחרי האפייה להפוך את העוגה. מתקבל עיטור מעניין. שירי אלנבוגן, נטורופתית .MSc ,RNa

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז