עוגת גלידה – קשיו בריאה

מתכון לעוגת גלידה על בסיס קשיו בשלושה צבעים

מרכיבים:
2 כוסות קשיו
1.5 כוסות משקה אורז/שקדים/סויה
1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
4-3 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כוס תותים / פטל אדום (או שניהם יחד)
2 כוסות חתיכות מנגו
1 מנה ספירולינה ירוקה קפואה (בערך כף)
1/4 כוס קוקוס טחון קלוי מעט במחבת
1/4 כוס פיסטוקים גרוסים גס

לרוטב:
2 כפיות חמאת פיסטוק
2 כפיות חמאת שקדים (״שקדיה״)
כרבע כוס משקה אורז/שקדים/סויה (עד למרקם דומה לשל טחינה)
1/4 כפית סירופ מייפל

 

עוגת גלידה מקשיו

הכנה:
מניחים במעבד מזון את הקשיו, משקה אורז/שקדים/סויה, שמן קוקוס וסירופ מייפל. מפעילים בעוצמה חזקה עד שנוצרת תערובת עם מרקם קרמי. מוציאים שליש מהכמות לקערית. מוסיפים למעבד את המנגו ומפעילים שוב עד שהתערובת אחידה. יוצקים חצי מהכמות לתבנית זכוכית בגודל 20/20 או לתבניות אישיות מסיליקון – עד לגובה שליש מהתבנית, ולהכניס למקפיא.

להוסיף לתערובת שנותרה במעבד את הספירולינה ולהפעיל עד שהתערובת אחידה. לשפוך מעל קומת המנגו אחרי שהתקשה מעט עד לגובה שני-שליש, ולהחזיר למקפיא. לשטוף טוב את קערת המעבד ולהחזיר את תערובת הקשיו.

להוסיף את התותים ולהפעיל עד שנוצרת תערובת אחידה. לשפוך מעל תערובת המנגו-ספירולינה ולהכניס למקפיא למספר שעות.

*הכנת הרוטב: לערבב חמאת פיסטוק עם רבע כוס משקה אורז/שקדים/סויה וסירופ מייפל.
לאחר ההקפאה להוציא מהתבנית ולהגיש עם קערית רוטב וקערית פיסטוק וקוקוס.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז