עוגת גזר סחוט

1. תבנית אינגליש קייק. אני עושה כמות כפולה של המתכון וממלאה 3 תבניות אינגליש קייק קטנות. אם עושים כמות על פי המתכון רצוי לבחור תבנית אינגליש קייק אחת גדולה יותר.
2. יש לרחוץ את הגזרים היטב (רצוי לא לקלף !!!) ולהוריד את ה"ראשים" לפני הסחיטה.
אם לא אוהבים את הקליפה אפשר לקלף את הגזרים לפני הסחיטה.
מרכיבים:
  1 כוס שמן קנולה אורגני או שמן זית איכותי
  3/4  כוס סוכר קנים
  3 ביצים (או תחליף ל 3 ביצים: 1 כף מלאה של זרעי פשתן טחונים מושרית ב-3 כפות מים)
  כוס וחצי קמח מלא
  11/4 כפיות סודה לשתייה
  1 כפית מיץ לימון
  3 כוסות גזרים סחוטים
  1/4 כוס מיץ רימונים
  2 כפות קינמון
  קורט זנגוויל טחון
  חופן אגוזי מלך (להוסיף מעט מיץ אם מוסיפים אגוזים) – לא חייבים
  חופן צימוקים או חמוציות או תמרים קצוצים מושרים במיץ רימונים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות
במטרפת יד מערבבים את השמן הסוכר והביצים
מוסיפים בהדרגה את הקמח, הסודה לשתייה והלימון
מוסיפים 1/4 כוס מיץ רימונים
מוסיפים את הגזרים המגוררים והתבלינים ומערבבים היטב
מוסיפים לערבוב קצר את האגוזים והצימוקים עם המיץ
אם העיסה יבשה מדי להוסיף עוד מיץ פירות עד שהמרקם מתאים
משמנים את התבנית וזורים עליה שקדים טחונים (לא חייבים)
יוצקים את התערובת לתבנית
אופים עד שמזהיב וקיסם יוצא עם מעט פירורים (כ-45 דקות לערך)
אני משתמשת בתבניות נייר ואותן לא צריך לשמן ולא צריך לפזר כלום
אילנה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז