עוגת “גבינה” ללא גבינה, על בסיס קשיו, עם תפוחים-אוכמניות
*שילוב מנצח בין הקראמבל והעוגת גבינה שבהיסטוריה ????????
כמות לשתי תבניות אינגליש קייק שיתחסלו לפני שתסיימו לקרוא את המתכון 🙂
מרכיבים:
1 כוס שקדים טחונים
1 כוס קוואקר
4 תפוחים
2 כפות תמצית סיידר תפוחים טבעי
1 חב’ אוכמניות סנפרוסט מופשרות
2 מקלות קינמון
אבקת קינמון
1 כוס רסק תפוחים
1 חבילה טופו משי לקינוחים
1 כוס אגוזי קשיו שהושרו במים למשך לילה
תמצית וניל
חצי כוס משקה אורז או שקדים (או אורז-שקדים), רצוי של ויטריז (אפשר גם משקה סויה)
גרידת קליפה של שני לימונים ומיץ מלימון אחד
רבע כוס + 2 כפות שמן קוקוס (רבע כוס-לתחתית. 2 כפות-ל״גבינה״).
סירופ מייפל טבעי
1 כוס נוזל קוקוס מופחת שומן + 2 כפות אגר-אגר
הכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות. לשמן תחתית תבניות.
לחתוך את התפוחים ולבשל עם מעט מים, סיידר תפוחים ומקלות קינמון – 10 דקות על אש קטנה לאחר הרתיחה. אחרי הבישול להוציא מקלות קינמון, להוסיף אוכמניות ורסק תפוחים, לערבב בעדינות.
לערבב בקערית שקדים טחונים, קוואקר, רבע כוס שמן קוקוס, גרידת קליפה של חצי לימון, מעט תמצית וניל, 2 כפות סירופ מייפל (או יותר). לפזר בתחתית התבניות ולאפות 10-8 דקות או עד להשחמה קלה. להוציא מהתנור ולפזר תערובת תפוחים ואוכמניות מעל. להחזיר לתנור לחמש דקות בחום של 180.
לקרר ולהכין בינתיים את שכבת ה”גבינה”:
לערבב את נוזל הקוקוס ו-2 כפות אגר-אגר. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל תוך ערבוב במשך חמש דקות, הנוזל יצטמצם בערך לחצי ויסמיך כשיתחיל להתקרר. לקרר במקפיא.
לערבב היטב במג’ימיקס לתערובת אחידה: טופו משי, אגוזי קשיו, משקה אורז/שקדים, שמן קוקוס, מיץ לימון וגרידת לימון נותרת, 1.5 כפיות תמצית וניל, 2 כפות סירופ מייפל (או יותר). להוסיף בערבוב ידני את נוזל הקוקוס הסמיך לאחר שהתקרר. לשפוך בעדינות ולשטח מעל הפירות ולקרר למשך כמה שעות.
מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883