עוגת בננה-תות ללא גלוטן

מתכון עם מרכיבים בריאים יותר לעוגת בננה-תות.

מתאים גם למי שצריך להימנע מגלוטן.

 

עוגת תות בננה ללא גלוטן

 

 

מרכיבים:
*לשתי תבניות אינגליש קייק או אחת גדולה.

לעוגה:
8 בננות גדולות ורכות
כף קינמון
כפית תמצית וניל
2 כפות סירופ מייפל טבעי (או יותר, או בכלל לא)
4 כפות שמן קוקוס במצב נוזלי
2 כוסות קמח שקדים
2 כוסות קמח אורז מלא
3 כפיות אבקת אפייה ללא אלומיניום
1/2 כוס מיץ תפוזים

חצי כפית מלח בריא

לציפוי:
1 כוס תותים
1 כוס מים
1/4 כוס מיץ תפוזים
1 כף אגר-אגר
מעט סירופ מייפל טבעי.

 

מתכון לעוגת תות בננה בריאה

הכנה:
מרסקים במעבד מזון את כל מרכיבי העוגה מלבד מיץ התפוזים לפי הסדר (את הקמח לאט לאט). את המייפל אפשר בסוף – לבחירת המתיקות הרצויה.
אופים 40-35 דקות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות (מוכנה כשקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים, והחלק העליון משחים מעט).
בינתיים מכינים את הציפוי: ממיסים אגר-אגר בכוס מים ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב 5 דקות אחרי הרתיחה. מרסקים את התותים במעבד מזון ומוסיפים לתמיסה אחרי כיבוי האש, יחד עם רבע כוס מיץ תפוזים.
נותנים לעוגה להתקרר מעט. מגרדים את החלק הפריך למעלה עם מזלג לפירורים ומפזרים עליה בעזרת כפית חצי כוס מיץ תפוזים. מעל הפירורים מפזרים באופן שווה את ציפוי התותים.

 

עוגת פירות ללא גלוטן

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

 

 

תגובות אחרונות