עוגיות תמרים

עוגיות תמרים:  מהמתכונים היותר-פשוטים ומתגמלים…

חמרים :

1 חב (500 ג) של תמרים כבושים (לבדוק מה כתוב על האריזה!!)

ה ר ב ה  אגוזים וגרעינים  (אגוזים, שונים, שקדים, פיסטוקים, גרעיני חמניה, הכל הולך) הכמות תלויה ב- כמה אוהבים אגוזים, כמה אנרגיה אתם רוצים לספק, וכו'. ככל שהתוכן מגוון יותר – זה נראה יפה יותר ולדעתי טעים יותר. אני שמה ממש הרבה!

קוקוס – לציפוי.

 

הכנה:

לחמם מעט את התמרים (אפשר בסיר על הגז, אש קטנה או במיקרו…) להוסיף את תערובת האגוזים והגרעינים, לערבב היטב, לקרר מעט. ליצור כמה "נקניקים". ע"מ להדקם ולשפר צורתם – אני מפזרת קוקוס על דף אפיה, מניחה את ה"נקניק" , עוטפת אותו בנייר ומגלגלת תוך הידוק. מתקבלים גלילים מצופים קוקוס.

כדאי להקפיא אותם הקפאה חלקית, ואז לפרוס פרוסות עגולות דקות. מצוין להחזיק את העוגיות בהקפאה, ולשלוף כמה שרוצים – כשרוצים… אפשר גם לאכול קפוא!

 

תהנו,

נורית

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז