עוגיות תמרים: מהמתכונים היותר-פשוטים ומתגמלים…
חמרים :
1 חב (500 ג) של תמרים כבושים (לבדוק מה כתוב על האריזה!!)
ה ר ב ה אגוזים וגרעינים (אגוזים, שונים, שקדים, פיסטוקים, גרעיני חמניה, הכל הולך) הכמות תלויה ב- כמה אוהבים אגוזים, כמה אנרגיה אתם רוצים לספק, וכו’. ככל שהתוכן מגוון יותר – זה נראה יפה יותר ולדעתי טעים יותר. אני שמה ממש הרבה!
קוקוס – לציפוי.
הכנה:
לחמם מעט את התמרים (אפשר בסיר על הגז, אש קטנה או במיקרו…) להוסיף את תערובת האגוזים והגרעינים, לערבב היטב, לקרר מעט. ליצור כמה “נקניקים”. ע”מ להדקם ולשפר צורתם – אני מפזרת קוקוס על דף אפיה, מניחה את ה”נקניק” , עוטפת אותו בנייר ומגלגלת תוך הידוק. מתקבלים גלילים מצופים קוקוס.
כדאי להקפיא אותם הקפאה חלקית, ואז לפרוס פרוסות עגולות דקות. מצוין להחזיק את העוגיות בהקפאה, ולשלוף כמה שרוצים – כשרוצים… אפשר גם לאכול קפוא!
תהנו,
נורית