עוגיות שוקולד צ’יפס בריאות למוח

כן, כך מכנים את המתכון זוג הנוירולוגים שפרסמו בספר שלהם את המתכון ״עוגיות שוקולד צ’יפס בריאות למוח״.

וכך מופיע המתכון בספר המומלץ ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״ (הוצאת ״פוקוס״):

אנחנו משתמשים בשקדים ובשוקולד מריר במתכון זה כדי להניע בריאות מוחית.

כמויות ל – * 24 עוגיות *

¼1 כוסות קמח שקדים (שקדים טחונים)
1 כף זרעי פשתן טחונים (לא לקנות טחון מראש. יש לטחון בבית)
¼ כוס שוקולד מריר ללא חלב וסוכר, קצוץ (לשיפור בריאות המתכון אני ממלית על לפחות 75% מוצקי קקאו. אופיר).
½ כוס שבבי קוקוס
½ כפית אבקת אפייה (נטולת אלומיניום)
¼ כפית מלח ים
¾ כוס תאנים מיובשות
4 כפות מי חומוס (פחות מומלץ להשתמש במים מקופסת שימורי חומוס כהמלצת מחברי הספר, גם כאשר הם ללא מלח – אפשר וכדאי להשתמש במי בישול של חומוס)
2 כפות שמן זית (בכבישה קרה)
2 כפות רסק תפוחים
½ כפית תמצית וניל טבעית אמיתית

 

הכנה:
בקערה ערבבו את השקדים הטחונים, זרעי הפשתן, שבבי השוקולד המריר, קוקוס, אבקת אפייה ומלח.

השרו את התאנים במים חמים עד להתרככות במשך 15 דקות.
סחטו וטחנו אותן במעבד מזון.

בקערה נפרדת הקציפו את מי החומוס. הוסיפו שמן, מחית תאנים, רסק תפוחים ווניל והקציפו או בחשו כדי לאחד.

הוסיפו את הנוזלים למרכיבים היבשים וערבבו היטב לתערובת אחידה. כסו את העיסה הסמיכה וצננו במקרר במשך 30 דקות לפחות או ללילה.

חממו תנור ל-180 מעלות. צרו כדורים או הניחו 2 כפות עיסה לכל עוגייה, שמרו על רווחים בין העוגיות כדי לאפשר התרחבות. אפו במשך 15-13 דקות או עד שהקצוות משחימים. היזהרו לא לאפות יותר מדי ולא לשרוף.
הוציאו מהתנור וצננו במשך 10-5 דקות. העבירו לצלחת בעזרת מרית וצננו בטמפרטורת החדר.

 

מתכון מהספר של ד״ר עאיישה ודין שרזאי.

בריאות

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז