עוגיות טף וחמאת בוטנים

מתכון להכנת עוגיות על בסיס קמח טף יחד עם כמות נדיבה של חמאת בוטנים מפנקת. ניתן לקרוא כאן גרסה אחרת של עוגיות טף, המכילה גם שיבולת שועל וקינמון, או גרסה של עוגיות טף עם טחינה ללא חמאת בוטנים.

רשימת מרכיבים להכנת כ-25 עוגיות

250 מ”ל חמאת בוטנים טבעית ללא תוספות
4 כפות גדושות רסק תפוחים (רצוי הסמיך של “ליב”)
1 כפית תמצית וניל
150 מ”ל קמח טף
5 כפות בוטנים גרוסים
3-2 כפות פולי קקאו גרוסים
4 כפות (או יותר) סוכר קוקוס / תחליף סוכר סוויטאנגו
1.5 כפיות אבקת אפיה+קצה כפית מלח
*אם רוצים: 50 גר’ שוקולד מריר ללא סוכר לציפוי.

 

הסבר הכנה לעוגיות טף

לחמם מראש תנור ל-180 מעלות.
לערבב חמאת בוטנים ורסק תפוחים, לערבב את כל המרכיבים היבשים בנפרד ולהוסיף בהדרגה בערבוב, ואח”כ ללוש לבצק.
ליצור עיגולים בגודל כדור פינג-פונג ולמעוך אותם לעובי של כ-1/2 ס”מ.
לאפות 12-10 דק’. העוגיות מתייצבות אחרי שהן מתקררות.
*אם רוצים לצפות בשוקולד – להמיס במיקרו, לטבול ולהניח על נייר אפייה להתקשות.

עוגיות טף וחמאת בוטנים

*בתמונה – גם אופציה לטבילה בבוטנים גרוסים מיד אחרי הטבילה בשוקולד. 🙂

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז