דרך משתתפים באחת הסדנאות שלי הגיע אלי המתכון הפשוט הבא, שקשה להאמין כמה הוא באמת פשוט וטעים. אפילו הבנות שלי, והחברים שלהם, אוהבים עוגיות אלה (בעיקר עם התוספות…).
נתחיל עם תמונה של עוגיות בריאות שכאלה שנעשו גם באופן אסטטי על ידי שרונה.
עוגיות בריאות משיבולת שועל עם תוספת ניבס ושקדים:
ונמשיך עם העוגיות הטעימות מאוד, אך הפחות אסטטיות שלי…
המרכיבים הם רק כוס שיבולת שועל גסה + 3 בננות רכות מאוד (כאלה שממש מתחילות להשחיר)
ההכנה:
מועכים היטב עם מזלג את הבננות, עד שהן נעשות עיסתיות לגמרי.
מערבבים יחד עם שיבולת השועל (אני מועך עם הידיים ונהנה יותר).
מהעיסה עושים צורות של עוגיות, ומניחים על תבנית עם מעט שמן או נייר אפייה איכותי. טוב, אני לא כזה מקפיד על אסטטיקה… אפשר להכין אותן יותר יפה!
הצעות לגיוון ישנן הרבה, בין השאר:
- הוספת שבבי קקאו נא (ניבס) לעיסה לטעם שוקולדי.
- הנחת חתיכה קטנה של שוקולד איכותי מעל כל עוגיה. השוקולד יימס, ויתן ״כיפה״ לכל עוגיה.
- הוספת שבבי קוקוס
- הוספת פירות יער
- הוספת קינמון.
מכניסים לתנור ב 180 מעלות למשך עשרים דקות וזהו!
מי שצריך להמנע מגלוטן, צריך לבחור שיבולת שועל נטולת גלוטן.
וראו זה פלא – הפנו את תשומת ליבי שיש מתכון ממש זהה באתר רומני… עם תמונות נפלאות!
ותודה לגיורא על תשומת הלב…
בריאות !