מצרכים:
3 כוסות שעועית שחורה מבושלת
4 כפות קקאו לא ממותק
1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כפית מלח
2/3 כוס סירופ אגבה או מייפל (אני שמתי פחות)
4 כפות סוכר חום (החלפתי בממתיק “כמו סוכר”, אפשר לנסות עם סוכר קוקוס)
1/2 כוס שמן קוקוס
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
1 כוס פתיתי שוקולד צ’יפס או שוקולד איכותי שבור לחתיכות קטנות
הכנה:
מערבבים במעבד מזון את כל המצרכים למעט חתיכות השוקולד
מוציאים מהמעבד ובוחשים פנימה את חתיכות השוקולד
משטחים את העיסה בתבנית משומנת (כמובן שמן קנולה מכבישה קרה בבקבוק זכוכית כהה )
אופים בחום בינוני (180) כ-25 דקות, מצננים וחותכים לריבועים.
אילתורים:
מעבר למתכון הנ”ל בעוגה שאכלתם הוספתי לשלב מעבד המזון:
1 גזר מגורר
1 תפוח מגורר
1 ביצה (ליתר ביטחון, לא משוכנע שצריך)
1 כף תמצית וניל
לשלב הבחישה הוספתי כוס שקדים קצוצים גס.
בהצלחה ובתיאבון
נתן