ספגטי אורז שחור, יין פטריות והפתעות

מתכון לספגטי אורז שחור עם רוטב פטריות, יין לבן, אגוזים ושום

 

מרכיבים + הכנות ראשונות:
1 חב’ פסטה אורז שחור – לבשל לפי ההוראות על האריזה
8 פטריות פורטבלו גדולות – להסיר רגל ולחתוך את הכיפה לאורך קוטרה ל-8 משולשים (רבעים ומהם שמיניות)
כוס וחצי יין לבן יבש
כוס מים או משקה אורז / שיבולת שועל
חצי כוס רוטב סויה
3/4 כוס אגוזי מלך
3/4 כוס אגוזי קשיו
2 כפות פתיתי בירה
5 שיני שום
מלח (אם רוצים בנוסף לרוטב סויה) ופלפל

 

כך הפטריות לפני התנור, בדרך להכנת הרוטב:

הכנת רוטב פטריות

הכנה:
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מניחים את הפטריות בתבנית או קערה חסינת אש בגודל בינוני.
טוחנים במעבד מזון את האגוזים והשום ומוסיפים את הנוזלים והתבלינים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
שופכים את הרוטב מעל הפטריות ומערבבים עם הידיים כך שיהיו עטופות ברוטב. אופים עשר דקות ומגישים עם הפסטה.

 

וכך זה נראה מוכן:

ספגטי אורז שחור עם פטריות ויין

*בתמונה – עם פרמזן שקדים טחונים ופתיתי בירה (כמויות: 1 ל-1 וקצת מלח.)

 

 

מתכון ותמונות באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז