סלט שעועית לבנה

מתכון פשוט ומוצלח לסלט שעועית לבנה

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 10 דקות I זמן בישול: 5 דקות

מרכיבים:

1 כף שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

½ בצל אדום קטן, קצוץ

2 שיני שום

2 כפות עגבניות מיובשות (בקיץ, השתמשו בעגבניות שרי מוארכות טריות)

1 קופסה (450 ג’) שעועית לבנה

2 כוסות עלים ירוקים פרוסים, לפי בחירתכם (מומלץ לבחור בעלי קייל או מנגולד או כל שילוב אחר)

קורט מלח ים

פלפל לפי הטעם

 

דרך הכנה:

במחבת עמוקה, מחממים את שמן הזית על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והעגבניות המיובשות. מאדים עד שהבצל מתחיל להשחים. מורידים מהאש ומצננים. שמים את השעועית המסוננת בקערה בינונית. מוסיפים את תערובת הבצל, העלים הטריים, המלח והפלפל.

 

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 411, פחמימות: 69.4 ג’, סיבים תזונתיים: 27.5 ג’, חלבונים: 26.6 ג’, שומנים: 4.6 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 115 מ”ג, סידן: 220 מ”ג.

 

מתכון לסלט שעועית לבנה מתוך הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ מאת ד״ר מארק היימן (הוצאת ״פוקוס״).

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז