סלט קיסר עם קרוטוני חומוס קלויים ו”גבינת” אגוזים

את הסלט הזה מכנים זוג הנוירולוגים ד״ר עאיישה ודין שרזאי: סלט קיסר להמרצת המוח בתוספת קרוטוני חומוס קלויים ו”גבינת” אגוזים. וכך הם מציגים אותו בספר שלהם על בריאות המוח: ״אנחנו אוהבים סלט קיסר, אך המרכיבים המסורתיים מזיקים למוח. לא עוד! מתכון זה מספק מרכיבים מצוינים למוח ללא פשרות על הטעם. ״

להלן הסבר ההכנה וכמויות המתאימות ל 6-8 מנות.

לגבינת האגוזים:

½ כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)
2 כפות גרעיני שומשום
1 כף שמרי בירה
1 שן שום קטנה מעוכה
מלח ים דק איכותי
הכניסו את הרכיבים למעבד מזון וטחנו עד לקבלת מרקם גבינת פירורים. הניחו בצד.

לקרוטוני החומוס הקלויים:

½1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
1 כפית שמן זית
מלח ים דק
½ אבקת שום
1/8 עד ¼ כפית פפריקה חריפה

חממו תנור ל-200 מ”צ. שטפו וסננו את החומוס. בקערה יבשו בעזרת מגבת. הוסיפו שמן, מלח ופלפל, אבקת שום ופלפל חריף, ערבבו היטב. העבירו לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. קלו במשך 20 דקות ואז גלגלו את גרגירי החומוס בעדינות על נייר האפייה. אפו במשך 10 דקות נוספות, עד השחמה. הוציאו מהתנור והניחו בצד.

לרוטב קיסר (3/4 עד 1 כוס):

½ כוס קשיו שהיה מושרה במים ללילה
¼ כוס מים
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון, ויותר במידת הצורך
½ כף חרדל דיז’ון
1 שן שום קטנה מעוכה
1 כפית חומץ פטל או חומץ בלסמי
½1 כפות רכז רימונים (ללא תוספת סוכר)
1 כפית אריתריטול (אני טרם השתכנעתי בבטיחות של ממתיק זה. אופיר)
½ כפית צ’ילי גרוס
מלח ים לפי הטעם
טחנו את רכיבי הרוטב בבלנדר, תקנו טעמים אם צריך.

לחסה:

2 ראשי חסה קרועים לפיסות בגודל נגיסה, בערך 10 כוסות
1 חבילה קטנה של עלי קייל

סננו את החסה ויבשו. העבירו לקערת סלט גדולה. שטפו ויבשו את הקייל, חתכו אותו לסרטים דקים. שלב זה חשוב כי הקייל קשה ללעיסה אם אינו חתוך כהלכה.

הוסיפו לקערת החסה. צקו את הרוטב וערבבו לכיסוי מלא. הוסיפו את קרוטוני החומוס וגבינת האגוזים מלמעלה, הוסיפו פלפל שחור. הגישו מיד.

 

בריאות!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז