סלט קינואה ואבוקדו עם שעועית שחורה

מתכון טעים ובריא לסלט קינואה ואבוקדו עם שעועית שחורה על מצע עלי ארוגולה

מספר מנות: 4 I זמן הכנה: 5 דקות I זמן בישול: 25 דקות

המצרכים:

1 כוס קינואה

¾1 כוס מים

½ פלפל אדום, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

¼ כוס גרעיני דלעת, קלויים

2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה

¾ כף מיץ ליים טרי

קורט מלח ים

4 כוסות עלי בייבי ארוגולה

1 אבוקדו טרי, פרוס

1 קופסה (450 ג’) שעועית שחורה מבושלת, מסוננת ושטופה

2 כפות כוסברה טרייה

 

דרך ההכנה:

שוטפים את הקינואה ומסננים. שמים בסיר עם המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים במשך 12 דקות. מכבים את האש ומשאירים בסיר המכוסה במשך 8 דקות נוספות עד שכל המים נספגים.
מוציאים את הקינואה מהסיר ומעבירים לצלחת. מערבבים קלות בעזרת מזלג, ומניחים להתקרר. כשהקינואה קרה, מוסיפים את הפלפל, הבצלים וגרעיני הדלעת. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, מיץ הליים והמלח. מוסיפים לקינואה ומערבבים.
לפני ההגשה, שמים את עלי הארוגולה על צלחת. יוצקים עליהם את סלט הקינואה ומקשטים בפרוסות אבוקדו טרי, כף שעועית שחורה ומעט כוסברה.

לבחירה: אפשר להוסיף פרוסות עוף בגריל, מתובלות במעט מלח ופלפל.

 

ערכים תזונתיים למנה:

קלוריות: 361, פחמימות: 36.4 ג’, סיבים תזונתיים: 7.7 ג’, חלבונים: 10.2 ג’, שומנים: 20.8 ג’, כולסטרול: 0 מ”ג, נתרן: 103 מ”ג, סידן: 77 מ”ג.

 

מתכון מתוף הספר המומלץ ״לא לסוכרת״ מאת מארק היימן בהוצאת פוקוס

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז