מתכון לסלט בריאות בסגנון יפני
חותכים לרצועות דקות:
1- כרוב לבן*
1- כרוב סגול*
1- גזר
1- מלפפון
1- לפת
1- בצל ירוק
- את הכרובים מומלץ לחתוך לרצועות של כ 15 ס״מ אורך.
מניחים לפי הצבעים בקבוצות על הצלחת.
מכינים את הרוטב בבלנדר:
5 ס”מ ג’ינג’ר
חצי תפוח קלוף
חצי בצל סגול
3 שיני שום
2 כפות רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן)
חצי כוס חומץ אורז
1 כפית מייפל
1 כפית טחינה
1 כוס שמן זרעי ענבים
את הרוטב שמתקבל מזליפים בשפע על המנה בצלחת הסלט.
מתכון באדיבות מלכה גורן לוי