סלט חצילים עם טחינה

מתכון בסיסי להכנת סלט חצילים בריא וטעים

מרכיבים:

2 חצילים אפויים

4 בצל ירוק

2 שיני שום

1/2 כוס, זיתים מגולענים

1/2 כוס טחינה גולמית אורגנית

2 כפות שמן זית כתית מעולה

חומץ תפוחים אורגני

מלח בריא

 

הכנה:

מניחים את החצילים על נייר כסף או תבנית חד פעמית..

מכניסים לתנור חם מאד – מקסימום חום התנור. אופים 30-40 דקות, תלוי בחום היעיל של התנור ובגודל החציל.

מדי פעם מסובבים אתהחצילים ב- 45 מעלות.

נוגעים באצבעות כדי לבחון  מידת האפיה – כשהקליפה יותר יבשה סימן שהחציל אפוי.

מוציאים. מניחים על צלחת. חותכים לאורך. פותחים את החתך לצדדים.

באמצעות כף מוצאים את התוך לקערה. מועכים במזלג או סכין קהה.

מוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים כלפי מעלה…

 

מכון באדיבות מלכה לוי גורן, שנותנת את הקרדיט ל-״אחותי התאומה שושונה״.

תגובות אחרונות