סלט חומוס גן עדן – שף צחי בוקששתר

מתכון לסלט חומוס ״חריף אש״ באדיבות שף צחי בוקששתר

 

המרכיבים:

6 -7 פלפלים חריפים ירוקים
3 -4 פלפלים חריפים אדומים
20 (!) שיני שום פרוסות דק
1 תפוז
½ כוס שמן זית איכותי/ שמן זרעי ענבים
כוס חמוציות / צימוקים
½ כפית מלח בריא
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
לפחות ½ כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק
אפשר גם כוסברה קצוצה גס

 

סלט חומוס שף בוקששתר

 

הכנה:

מניחים בסיר קטן את השום הפרוס, פורסים דק את הפלפלים החריפים (עם כפפות!) ומוסיפים. יוצקים את השמן, מניחים מעל את הצימוקים (חמוציות מיובשות עדיפות). מגרדים גרידת קליפה מהתפוז ומוסיפים. מכסים במכסה הדוק ומניחים על אש קטנה לעשר דקות. סוחטים מיץ מהתפוז ומוסיפים. מבשלים על אש קטנה ללא מכסה עוד עשר דקות, מערבבים קצת. ממליחים ומעבירים לצנצנת.
להגשה – בקערה מערבבים מהצנצנת שלנו עם גרגרי החומוס ומוסיפים עד שהחריפות מתחילה להיות מוגזמת. (את  שאר המעדן שומרים בצנצנת ליום אחר) מערבבים בעלים הירוקים , נחמד להוסיף עוד שמן זית, ומגישים עם אזהרת חריפות..

 

תמונה באדיבות יורם אשהיים.

מתכון באדיבות שף צחי בוקששתר

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז