סלט וואקאמה קר – שף בוקששתר

מתכון לסלט וואקאמה ומלפפונים בשומשום מאת שף צחי בוקששתר

מרכיבים:

3 כפות אצת וואקאמה מיובשת
4 מלפפונים בינוניים
מעט פלפל אדום
בצל ירוק
6 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות חומץ
כפית סילן ללא תוספת סוכר – אם רוצים
כמה טיפות שמן שומשום קלוי
מעט ג’ינג’ר טרי
כפית זרעוני שומשום – לקלות

סלט וואקאמה קר שף בוקששתר

הכנה:

מפוררים את האצות ומשרים במים קרים.

מחממים בסיר קטן את רוטב הסויה עם החומץ והסילן (אפשר פשוט לערבב). מגררים פנימה מעט ג’ינג’ר, מסירים מהאש ומניחים להצטנן.

מוסיפים את שמן השומשום. פורסים את המלפפונים. משרים את המלפפונים והאצות חצי שעה ברוטב המוכן.

מוציאים מהרוטב ומעבירים לכלי הגשה.

מוסיפים בצל ירוק קצוץ ורצועות דקות של פלפל אדום.

קולים מעט במחבת יבשה את זרעוני השומשום ובוזקים על הסלט.

 

מתכון באדיבות שף צחי בוקששתר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז