סלט אצות עשיר

הכמויות שהשתמשתי לסלט גדול מאוד:

100 גרם אצות וואקמה.

חבילת איטריות שעועית דקות או אטריות אורז מלא דקות.

5-6 עלי חסה שטופה.

2 מלפפון ללא התוכן.

1 בצל ירוק (ללא הלבן) או בצל אדום.

3 צנוניות.

2 גזרים.

קצת סלק חי.

 

רוטב:

סויה דלת מלח.

חומץ טבעי או מעט בלאסמי.

שמן שומשום או ליפתית בכבישה קרה.

2 לימונים סחוטים.

2 כפות דבש.

שן שום.

 

הכנה:

רוטב לערבב הכול ולפי הטעם להוסיף.

משרים את האצות בהרבה מים חמים עד ריכוך. שמים בצד סחוט.

עם המים של האצות משרים את האטריות ניתן להוסיף מים חמים לפי הצורך.

מסננים שמים בצד.

הירקות במעבד מזון דק דק או פרוסות דקות עם סכין, וקלפן. ענין של צורה והגשה.

מערבבים את האצות האטריות והרוטב בקערת הגשה.

 

אפשרויות לתוספת קישוט וטעם:

למעלה פיזרתי אגוזים, שקדים, גריסים קלויים, גרעיני חמניות ושומשום. הכול בקליה על מחבת חמה ויבשה אגוזים ושקדים ראשונים אחכ גריסים וגרעינים ובסוף סומסום להיזהר שלא ישרף.

 

בתאבון

הסלט הזה הוא ארוחה בפני עצמה מנפחת (בקטע טוב) ומשביעה.

 

תהנו, עופר שמיר

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז