סלט אצות ואיטריות שעועית

כמויות לקערה גדולה לדי הרבה אנשים:

  • חבילה של איטיות שעועית
  • מגש קטן של מלפפונים גמדיים שטופים
  • 1/2 שקית של גזר חתוך לז׳וליאנים (ממקרר הירקות) .
  • 1/2 שקית של צנוניות קטנות שטופות.
  • 4 בצלים ירוקים
  • 4 ס"מ שורש זנגביל טרי (או יותר לפי הטעם), קלוף וחתוך לקוביות זעירות
  • שתי שקיות של אצות ואקמה מיובשות

לרוטב:

  • 1/2 כוס חומץ תפוחים
  • 1/3 כוס רוטב סויה איכותי
  • בערך שלוש כפות דבש או סילן
  • 1/3 כוס שמן זית בהיר (בטעם עדין)
    אופן ההכנה

הכנה:

  • מניחים את האטריות בקערה גדולה ויוצקים עליהן מים רותחים.
  • משהים רק עד שהאטריות מתרככות (כ-5 דקות פשוט טועמים ובודקים שהם אל-דנטה אם לא ממתינים עוד קצת) ושוטפים במים קרים.
  • מסננים מהמים וגוזרים את האטריות במספריים, כדי שלא יהיו ארוכות מדי.
  • משרים את האצות לעשר דקות במים פושרים-קרים. כשהאצות רכות, סוחטים ומוסיפים אותן לאטריות (ללא מי ההשריה)
  • מוסיפים את הגזר
  • חותכים את המלפפונים לפרוסות אורך דקות ואחרי זה לחצי ומוסיפים לקערה
  • חותכים דק את הצנוניות ומוסיפים
  • חותכים את הבצל לטבעות ומוסיפים

מתבלים בחומרי הרוטב טועמים ומוסיפים איזשהו מרכיב מהרוטב אם צריך

 

ותודה לאראלה על המתכון!

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז