מתכון לסלט אטריות שעועית, קינואה וירקות
מרכיבים המתאימה לכמות עבור שתי קערות גדולות (חלקו ב-2 אם זה יותר מדי):
1חב’ אטריות שעועית (שערכן עיצובי ואוראלי בלבד 🙂 – מבושלת במים רותחים 5-4 דקות, מסוננת היטב. *מומלץ לחתוך כמה פעמים בסכין משוננת לכל הכיוונים בזמן שהאטריות במסננת מתכת.
1.5 כוסות קינואה אדומה מבושלת (לא רכה מדי) ומקוררת.
1 חב’ שעועית ירוקה עדינה מאודה מעט (לא רכה מדי) ומקוררת.
2 גזרים גדולים – חתוכים בקולפן לרצועות דקות.
כ-20 עגבניות שרי קטנות (רצוי תמר) אורגניות – חתוכות לאורך לחצי.
4 מלפפונים אורגנים – חתוכים לפרוסות דקות.
חסה אורגנית – 5-4 עלים – חתוכים לפסים דקים.
חצי כוס עלי כוסברה אורגנית קצוצים.
6 פטריות שמפיניות חתוכות לפרוסות דקות.
1 חב’ נבטים סינים.
גרעיני דלעת – 1 כוס (אפשר לקלות מעט על מחבת [בלי שמן] אבל זה מוריד את הערך התזונתי).
*2 חב’ טופו: חתוך לקוביות, מושרה כמה שעות במרינדה – שום כתוש (רצוי לא הקפוא) – 5 שיניים, חצי כוס רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן), כף שמן שומשום לא מזוכך, 2 כפות סילאן.
להכניס לתנור על חום 250 לכמה דקות עד שישחים אבל לא יתייבש + 2-3 דקות על גריל בסוף.
*רוטב: מיץ משני לימונים, חצי כוס רוטב סויה , 2 כפות חמאת בוטנים טבעית. להוסיף ממש לפני שאוכלים.
מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר, מנהלת קבוצה של מתכונים טבעוניים בוואטסאפ.