סלט אטריות שעועיות וקינואה

מתכון לסלט אטריות שעועית, קינואה וירקות

מרכיבים המתאימה לכמות עבור שתי קערות גדולות (חלקו ב-2 אם זה יותר מדי):

1חב' אטריות שעועית (שערכן עיצובי ואוראלי בלבד 🙂 – מבושלת במים רותחים 5-4 דקות, מסוננת היטב. *מומלץ לחתוך כמה פעמים בסכין משוננת לכל הכיוונים בזמן שהאטריות במסננת מתכת.

1.5 כוסות קינואה אדומה מבושלת (לא רכה מדי) ומקוררת.

1 חב' שעועית ירוקה עדינה מאודה מעט (לא רכה מדי) ומקוררת.

2 גזרים גדולים – חתוכים בקולפן לרצועות דקות.

כ-20 עגבניות שרי קטנות (רצוי תמר) אורגניות – חתוכות לאורך לחצי.

4 מלפפונים אורגנים – חתוכים לפרוסות דקות.

חסה אורגנית – 5-4 עלים – חתוכים לפסים דקים.

חצי כוס עלי כוסברה אורגנית קצוצים.

6 פטריות שמפיניות חתוכות לפרוסות דקות.

1 חב' נבטים סינים.

גרעיני דלעת – 1 כוס (אפשר לקלות מעט על מחבת [בלי שמן] אבל זה מוריד את הערך התזונתי).

*2 חב' טופו: חתוך לקוביות, מושרה כמה שעות במרינדה – שום כתוש (רצוי לא הקפוא) – 5 שיניים, חצי כוס רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן), כף שמן שומשום לא מזוכך, 2 כפות סילאן.

להכניס לתנור על חום 250 לכמה דקות עד שישחים אבל לא יתייבש + 2-3 דקות על גריל בסוף.

*רוטב: מיץ משני לימונים, חצי כוס רוטב סויה , 2 כפות חמאת בוטנים טבעית. להוסיף ממש לפני שאוכלים.

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר, מנהלת קבוצה של מתכונים טבעוניים בוואטסאפ.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז