סלט אוכמניות עם דגנים

מתכון לסלט אוכמניות עם דגנים שונים, מתוך הספר ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״ מאת זוג הנוירולוגים ד״ר עאיישה וד״ר דין שרזאי.

המתכון המקורי מתבסס על חיטת קמוט, ויאלו גרסה המותאמת לקהל הישראלי יכולה להיות על בסיס קינואה.

וכך רושמים המחברים בהקדמה למתכון: ״ קמוט הוא דגן עתיק מזין מאוד שמסייע לבריאות וסקולרית. חיטה זו קלה לעיכול ומהווה תוספת טובה לסלטים ולמאכלים נוספים. הן האוכמניות והן הקמוט משופעים בתכונות אנטי דלקתיות.״

כמויות ל 3-2 מנות

½ כוס קמוט
2 כוסות מים
140 ג’ עלים ירוקים מעורבים (חסה, בייבי, רוקאט, תרד)
½ כוס אוכמניות (אם אין אוכמניות טריות, כדאי לנסות עם אוכמניות קפואות שהופשרו חלקית).
½ כוס אגוזי מלך קלויים

לרוטב
1 כף שמן זית (כבישה קרה, כתית מעולה)
2 בצלי שאלוט, קצוצים
1/3 כוס חומץ בלסמי
2 כפיות ממתיק אריתריטול
1/3 כוס אוכמניות
מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה

שטפו היטב את חיטת הקמוט במסננת. הרתיחו עם מים בסיר על להבה גבוהה. הנמיכו את הלהבה ובשלו במשך 45 דקות עד התרככות (בדקו שנעים ללעיסה).
סננו את שארית המים. הכינו את הרוטב על ידי חימום המחבת על להבה בינונית. כאשר המחבת חמה, הוסיפו שמן זית, בצלי שאלוט, אדו עד התרככות וקירמול קל, במשך כ-5 דקות, תוך בחישה. הסירו מהאש והניחו להתקררות.
ערבלו את השאלוט המאודים במעבד מזון עם חומץ בלסמי, אריתריטול, אוכמניות, מלח ופלפל. ערבלו עד קבלת מחית אחידה וחלקה. תבלו לפי הטעם.
הגישו מעל סלט הירוקים מעט קמוט מצוננת, אוכמניות ואגוזי מלך. הגישו עם הרוטב.

 

בריאות

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז