סיניה חצילים, כרובית וברוקולי בטחינה

מתכון למתקדמים עבור סיניה* חצילים, כרובית וברוקולי בטחינה.
*במקור סיניה הוא שם תבנית הקרמיקה או המתכת העגולה הנמוכה מהמטבח הערבי.

סיניה חצילים, כרובית וברוקולי בטחינה

מרכיבים (לתבנית מלבנית קטנה):

כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים
ברוקולי קטן מפורק לפרחים קטנים
2 חצילים
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה איכותית
6 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח בריא
מיץ מלימון גדול
1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים

הכנה:

לרכך בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות עם הקליפה (וחריץ קטן עם סכין, שלא יתפוצצו) במשך כ-40 דק’.
להעלות חום ל-250.
לחלוט את פרחי הכרובית במים רותחים, לייבש ולהניח בתבנית גדולה כשהפרחים כלפי מעלה.
לערבב בקערית שמן זית, שום כתוש ומלח, ולהבריש את הפרחים.
להכניס לתנור לכמה דקות, עד שהכרובית מתחילה להשחים.
בינתיים לקלף ולפרק את החצילים בתבנית המלבנית ולערבב עם חצי מכמות הטחינה וחצי מכמות מיץ הלימון. להוסיף מלח.
להניח את פרחי הכרוכית והברוקולי בתוך החצילים בטחינה עם הפרחים כלפי מעלה. להכין את שארית הטחינה עם הלימון, המלח ומים (דלילה יחסית) ולשפוך מעל.
לאפות כמה דקות (עדיין על 250) עד שהטחינה מתחילה להשחים.
להוציא מהתנור ולפזר גרעיני דלעת.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז