נזיד חורף עם תפוח אדמה ירושלמי

מלכה שמשתפת אותנו במתכון זה מכנה אותו ״נזיד החורף המובחר של אחותי התאומה שושנה זילברמן״.

קרדיט לשתיהן!

 

מרכיבים: 

2 פרסה*
2 תפוחי אדמה
5-6 תפוחי אדמה ירושלמי
5-6 פרחי ברוקולי מוקפא
1/2 כוס חומוסים שהושרו ובושלו**
שמן זית כתית מעולה
2 כפות שטוחות ״ראס אל חנות״
1 כפית שאטה
מלח מועשר ביוד
מים מינרלים לכיסוי כל התכולה.

.
הכנה מוקדמת:

* את הפרסה משרים בהרבה מים לאחר חיתוכה.  כיוון שהפרסה מלאה באדמה.

**את החומוסים יש להשרות ולבשל מראש.

 

הכנה:
חותכים הכל לפרוסות. לא לקוביות. מוסיפים את החומוסים והתיבול.

להגשה פטרוזיליה קצוצה וזיפ שמן זית כתית מעולה.

מתכון באדיבות מלכה גורן לוי

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז