מתכון משודרג לירקות מאודים בריאים

ירקות מאודים צרובים בגריל

2 קולורבי

4 גזרים

5 זוקיני בשני צבעים

חצי כרובית

1 סלק גדול

רוטב מתובל:

רבע כוס שמן זית כתית מעולה

3 כפיות שום כתוש

מלח בריא ופלפל

 

 

הכנה:

לחתוך את הירקות (את הזוקיני לחתוך מעט דק יותר מיתר הירקות, שאותם אפשר לאכול גם טריים ואפשר לאדות מעט)

להניח בסיר אידוי מעל סיר עם מים רותחים למשך כ-25 דקות.

להפוך לתוך תבנית עגולה גדולה ולפזר את שמן הזית המתובל מעל עם מברשת סיליקון.

לחמם מראש תנור ל-250 מעלות ולהכניס לכ-5 דקות במצב גריל.

לאפות 25-20 דקות על 200 (חימום תנור מראש). לתת להתייצב עוד 20 דקות.

 

*להגיש עם טחינה (בתמונה – טחינה מגוונת בכף חמאת פיסטוק).

 

מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,

מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה ולקבל מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים מוזמן לשלוח הודעה למספר  054-445-6883

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז