מתכון לדג סורימי עם אפשרות להחליף בטופו

מצורף מתכון להכנת סורימי בסגנון ים תיכוני. ישנם כמה פירושים למילה ״סורימי״, כשכאן הכוונה לבשר דג בשם Alaskan Pollock, שמקורו מחופי אלסקה והים הצפוני. זהו דג מאוד נח לעיבוד ויוצרים ממנו את ה”מקלות”, שדומים מאוד במרקם ובטעמים שלהם לבשר של סרטנים. לכן ניתן למצוא אותו גם תחת השם imitation crab, או “שרימפ כשר”.

המתכון הנוכחי הינו מהספר המומלץ ״לא לסוכרת״, וניתן למצוא המלצה לגרסה צמחונית על בסיס טופו בתחתית עמוד זה.

מרכיבים הדרושים להכנת סורימי בסגנון ים תיכוני:

מספר מנות: 6 I זמן הכנה: 10 דקות I זמן בישול: 5 דקות

500 ג’ סורימי פרוס לאצבעות קורט מלח ים ופלפל שחור
2 כפות שמן זית כתית מעולה מכבישה קרה
1 בצל אדום קטן, פרוס
2 כפות שום, כתוש
2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
2 כפות בזיליקום טרי, פרוס דק
¼ כוס זיתי קלמטה, קצוצים
4 כוסות עליי בייבי תרד

 

הסבר להכנת דג סורימי

שוטפים את הסורימי ומייבשים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.

בסיר גדול, מחממים את השמן על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים במשך 3-2 דקות, עד שהבצל משחים מעט. מוסיפים את העגבניות ומאדים במשך דקה נוספת. מוסיפים את הסורימי ומשחימים במשך כדקה מכל צד. מוסיפים את הבזיליקום הטרי והזיתים, מערבבים ומורידים מהאש. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים בזהירות כדי שיתרככו.

מומלץ להגיש על מצע של פולנטה קלויה (בקרוב יצורף קישור למתכון).

ערכים תזונתיים למנה אחת של סורימי

קלוריות: 167

פחמימות: 10.1 ג’, סיבים תזונתיים: 1.5 ג’, חלבונים: 18.5 ג’, שומנים: 6 ג’

כולסטרול: 67 מ”ג

נתרן: 352 מ”ג, סידן: 40 מ”ג.

 

* ניתן גם להכין את המתכון עם טופו. במקרה הזה יש להקדים צלייה על מחבת פסים לפני שמכניסים לרוטב העגבניות. כלומר, מעבירים את חתיכות הטופו לקערה, מתבלים במלח ופלפל וכף שמן זית.
מחממים כף שמן זית בסיר, מטגנים מעט את הבצל והשום ומכניסים את הטופו. מטגנים דקה מכל צד עד לשינוי צבע ומוסיפים את העגבניות ושאר המרכיבים.

 

באדיבות הוצאת ״פוקוס״.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז