מתכון לבמיה

מתכון לבמיה (מקור: קורס בישול ערבי, בהדרכת רזאלה חלאילה מכפר מנדא)

מתכון לחצי (+-) קילו במיה

קוצצים את הראש ואת הזנב (הערה: ה"זנב" הוא הצד העבה של הירק. רצוי לקצוץ רק את קצה הגבעול מבלי להגיע בחיתוך עד הגרעינים, על מנת שהבמיה לא תהיה "צמיגה").

חותכים גס 5-6 שיני שום. מטגנים את השום עד שמזהיב ומוסיפים את הבמיה.

מטגנים ומערבבים כל הזמן, משך כ-3 דקות. מוסיפים 3 עגבניות חתוכות לקוביות, ומערבבים שוב. מכסים את הבמיה במים ומוסיפים 2 כפות רסק עגבניות. מבשלים כ- 15 – 20 דקות. מוסיפים רק מלח.

פלפל שחור אפשר להוסיף לכל צלחת בהגשה  מתאים להגיש עם אורז או קינואה או כוסמת וכדומה.

מבת אל נוצני לסדנת תובל 21.11.12

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז