מתכון בריא מהמטבח של שירי (אוגוסט 2012)

בורגול ירושלמי- בורגול בתוספת עגבניות מיובשות, זעתר טרי וצנוברים קלויים.

ניתן לאכול כתוספת חמה או סלט קייצי קר

מרכיבים:

1 בצל קצוץ

2 שיני שום

10 עגבניות מיובשות

1 כוס בורגול דק

½ כפית גרגירי חרדל

2-3 גבעולי זעתר טרי / כ ¼ כפית תערובת זעתר

מעט רוזמרין יבש (לא חובה)

מעט אורגנו יבש

40 גרם צנוברים קלויים

דרך הכנה:

משרים את העגבניות היבשות ב ¼ 1 כוסות מים רותחים כחצי שעה. בינתיים מאדים בסיר את הבצל, השום והתבלינים.

סוחטים את העגבניות (חשוב לשמור את מי ההשריה) וחותכים לרצועות. מוסיפים את רצועות העגבניות היבשות לתערובת הבצל והתבלינים ומערבבים. מקפיצים מספר דקות, קולים את הצנוברים ומערבבים.

בקערה נפרדת שמים את הבורגול ומכסים במי השריה של העגבניות. מכסים ומשאירים כ 20 דקות או עד שהבורגול רך ומוכן לאכילה. ניתן להוסיף מים רותחים אם יש צורך.

מפרידים את גרגירי הבורגול בעזרת מזלג, מערבבים פנימה את תערובת הבצל והעגבניות היבשות עד לקבלת תערובת אחידה.

ניתן לאכול קר או חם.

רוצים להיעזר עוד בידע של שירי? היכנסו לפורום ושאלו אותה שאלה, או פנו אליה ישירות.

שירי אלנבוגן, נטורופתית, תל אביב. 054-7948228.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז