משקה אגוזי לוז ועוגיות מהשאריות הנוצרות בתהליך ההכנה (מה שמכונה – pulp. זה מה שנשאר אחרי טחינה וסינון).
מרכיבים:
2 כוסות אגוזי לוז
7-6 כוסות מים (לפי הסמיכות הרצויה).
5 תמרים (או 7 אם רוצים יותר מתוק)
2 כפות סילאן (או 3 אם רוצים יותר מתוק)
גרידת לימון
מעט תמצית וניל
הכנה:
להשרות את האגוזים במים לפחות 8 שעות (אפשר במקרר).
לטחון טוב בנינג’ה או מעבד מזון חזק.
לסנן בתוך בד סינון
אפשר להוסיף מעט וניל וסילאן
עוגיות: שמים את ה-pulp שנשאר אחרי הסינון במעבד מזון ומוסיפים תמרים, סילאן, גרידת לימון ווניל, ומפעילים עד שממש נוצר בצק שאפשר ליצור ממנו עוגיות.
אפייה: 25-20 דקות בחום 180. עוגיות רכות וטעימות.
מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883