מתכון מוצלח למרק תירס עם אטריות טופו
מרכיבים:
שמן קוקוס
שמן שומשום לא מזוכך
8-7 שיני שום
5 קלחי תירס טריים
400 מ”ל נוזל קוקוס דל שומן
1,000 מ”מ מים
1 חב’ טופו במרקם קשה – חתוך לאורך ל-3 ומגורר לאורך בפומפיה
רוטב סויה (עדיף תוצרת יפן)
מלח ופלפל לפי הטעם
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
הכנה:
לחתוך את גרעיני התירס לקערה
לטגן שום במעט שמן קוקוס וכשהוא משחים להוסיף נוזל קוקוס, מים, גרעיני תירס, 5-4 כפות רוטב סויה, ומלח ופלפל לפי הטעם. לבשל על אש גדולה עד רתיחה ולאחר מכן על אש קטנה במשך כ-15-10 דקות, או עד שהתירס מוכן.
בזמן שהמרק מתבשל להקפיץ במעט שמן שומשום את “אטריות” הטופו, ולאחר שיתחילו להשחים להוסיף מעט רוטב סויה. להוסיף למרק לאחר כיבוי האש.
לפני הוספת הטופו לטחון מעט בבלנדר מוט (לא הרבה, רק כדי להסמיך קצת את המרק)
להגיש עם כוסברה/פטרוזיליה קצוצה.
מתכון באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים – מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883