מרק שעועית שחורה

מרק שעועית שחורה של תמר

1/2 ק"ג שעועית שחורה אורגנית מושרת לילה מסננים את השעועית ומבשלים ב 3 ק"ג מים עם 2 עלי דפנה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהשעועית רכה.

שאר המרכיבים:

2 בצלים קצוצים

2 פלפלים אדומים קצוצים

2-3 בצלי שאלוט קצוצים

8 שיני שום קצוצות

3 כפות אורגנו טרי קצוץ

2 כפות אורגנו מיובש

1 פלפל אדום חריף קצוץ

2 כפיות כמון טרי

1 כף ממתיק בריא-דבש, סילאן

הכנה:

מחממים במחבת שמן זית, מטגנים את הבצלים,פלפלים על להבה בינונית כ 15 דק'- הירקות מתרככים ולא משחימים. מוסיפים את השום והאורגנו והפלפל החריף והכמון. מטגנים עוד דקה. מעבירים לבלנדר ומרסקים עד שנוצרת מחית. כאשר השעועית רכה מוסיפים את המחית ואת שאר התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים עוד כחצי שעה עד שהנוזל הופך לשחור והשעועית רכה לגמרי אם סמיך מידי אפשר להוסיף מים

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז