מרק שעועית שחורה

המרכיבים

1/2 ק" שעועית שחורה אורגנית (בחנויות טבע)
3 ליטרים מים
2 עלי דפנה

מעט שמן זית (240 מ"ל)  שיספיק לאידוי הבצל
2 בצלים קצוצים
2 פלפלים אדומים קצוצים
3-2 בצלי שאלוט קצוצים
8 שיני שום קצוצות
3 כפות אורגנו טרי קצוץ
2 כפות אורגנו מיובש
1 פילפל חריף אדום קצוץ
2 כפיות כמון טחון
2 כפות מלח

הכנה:

שמים שעועית, מים ועלי דפנה בסיר מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהשעועית רכה תלוי בטריות השעועית עד 45 דקות כשהיא טרייה מאוד , ועד שעתיים

המרק:
מחממים שמן במחבת רחבה מוסיפים בצל, בצלי שאלוט ופילפלים מטגנים כ 15 דק
עד שהירקות מתרככים ולא משחימים
מוסיפים שום 2 סוגי אורגנו פלפל חריף וכמון מטגנים עוד דקה.
מעבירים לבלנדר ומרסקים למחית חלקה.
כאשר השעועית רכה מערבבים פנימה את מחית הירקות והשמן, מוסיפים מלח ואם יש צורך מעט אבקת צילי. מבשלים כחצי שעה.
הנוזל הופך מחום לשחור מבריק והשעועית רכה לחלוטין אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.

יצא לי להכין את המרק מספר פעמים הוא מצויין ואפשר לעשות שם כמה קיצורי דרך

בהצלחה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז