מרק קיצי קר עם חצילים ונענע

מתכון למרק חצילים ונענע קר

מרק לקיץ: חצילים ונענע קר

מרכיבים:

1 חציל גדול או שניים קטנים
1 חב’ טופו משי (אריזה לבן עם תכלת או סגול)
3-2 כוסות מים (לפי הסמיכות הרצויה)
חופן עלי נענע טריים
מיץ מלימון שלם
3-2 שיני שום כתושות
מלח בריא ופלפל

להוספה בהגשה: מעט טופו (במרקם קשה) מגורר / פטרוזיליה קצוצה / כוסמת קלויה.

הכנה:

לעשות חריץ בקליפת החציל ולאפות בתנור על 200 מעלות עד שרך מאוד. כשמוכן – לנעוץ סכין ו”לשרוף” קליפה באש של הגז מסביב (לא הכרחי אבל מוסיף המון).
להפריד חציל מהקליפה ולהוציא גרעינים. להוסיף טופו משי, מים, מיץ לימון, עלי נענע ושום ולרסק בבלנדר מוט או במג’ימיקס (חבל ללכלך, לכו על אופציה א’ אם יש לכם. 🙂
לתבל במלח ופלפל ולהגיש עם טופו מגורר / פטרוזיליה קצוצה / כוסמת קלויה.

 

מתכון ותמונה באדיבות יערה גיל גלזר,
מי שרוצה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלה – לקבל ולשתף מתכונים טבעוניים, בריאים וטובים  –  מוזמן לשלוח הודעה עם בקשה ושם למספר 054-445-6883

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז