מרק עדשים וגריסים

מרכיבים:

1 כוסות שעועית שחורה – קטנה, יבשה

0.5 כוס עדשים – ירוקות

0.5 כוס עדשים אדומות

0.5 כוס גריסי פנינה

3 כפות שמן זית כתית מעולה

1 גזר – קלוף ופרוס דק

1 סלרי עלים – מקל אחד קצוץ דק + עלים מגבעול סלרי

1 בצל – קצוץ דק

2 שום (שיניים) – שיניים קצוצות

2 טימין – גבעולים

4 פטרוזיליה – גבעולים

2 עלי דפנה

שני עלי מרווה

מלח בריא

פלפל

ירקות – שני קישואים חתוכים, פרחי ברוקולי קטנים, פרחי כרובית קטנים, בטטה חתוך לקוביות קטנות, חצי כרוב קצוץ, עלי חסה קרועים לפיסות גדולות ועלי מנגולד קרועים לפיסות גדולות

אופן ההכנה:
משרים את השעועית במים רותחים למשך לשעה, או במי ברז למשך הלילה. מסננים ומניחים בצד. שוטפים את העדשים, והגריסים במי ברז ומניחים בצד.

מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הגזר, הסלרי, הבצל והשום ומאדים במשך כשלוש דקות. קושרים בחוט את התימין, הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי הדפנה והמרווה ומוסיפים לסיר.

מוסיפים לסיר את הקטניות והגריסים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים שלושה ליטר מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות.

מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים לסיר את הירקות ומבשלים עוד כ-45 דקות, עד שהקטניות רכות. אם המרק מסמיך מדי במהלך הבישול, מוסיפים עוד כוס מים רותחים. בודקים שוב.

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז