המרכיבים
15 גרם פטריות שיטאקי מיובשות ומושרות במים חמים 20 דקות
1 כוס מים חמים
2 פטריות פורטובלו שטופות ומיובשות, ללא הרגל
2 כוסות פטריות שמפיניון, שטופות ומיובשות, ללא הרגליים
2 כפות שמן זית איכותי בכבישה קרה
1 בצל, חתוך לרצועות
2 שיני שום, חתוכות
2 ענפים של טימין שטופים
1 כפית מלח
1 כפית כמון
¼ כפית פפריקה
3 כוסות ציר ירקות או מים
אופן ההכנה :
מחממים בסיר את השמן זית עם הבצל והשום. מוסיפים את פטריות הפורטובלו והשמפיניון ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את פטריות השיטאקי ביחד עם מי ההשרייה, מערבבים. מוסיפים את יתר המצרכים ומבשלים על אש בינונית- נמוכה 30 דקות נוספות.
אפשרויות לגיוון :
להוסיף חצי כוס של אורז שחור שטוף היטב לאחר השרייה של שעה – עשיר בברזל ונוגדי חימצון
להוסיף חצי כוס קינואה לאחר השרייה של שעתיים – עשירה בחלבון וסיבים תזונתיים.
מרק סופרפוד טעים ומשביע. מכיל סיבים תזונתיים, נוגדי חימצון. טוב לבריאות מערכת החיסון, למערכת העצבים, לאיזון סוכר ועוד.
באדיבות הנטורופתית אפרת נפתלי