מרק עדשים

להשרות לכמה שעות או ללילה כוס עדשים שחורות וכוס עדשים ירוקות.

 

לחתוך לקוביות קטנות:

  • 2 בצלים
  • 3 גזרים
  • כרישה
  • 2 שורש פטרוזיליה

לטגן ב-2-3 כפות שמן זית עד שהבצלים נעשים שקופים.
מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר.

מוסיפים 2-2.5 ליטר מים ותבלינים:
2 כפיות כמון
כף חצי מלח
חצי כפית כרכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
ושתיים שלוש כפות פטרוזיליה קצוצה.

מבשלים כשעה או עד שהשעועית רכה.

נותנים קצת להתקרר.

מוצאים 2-3 מצקות מהמרק (רק המוצקים, ללא נוזלים) וטוחנים את היתר, ומחזירים את מה שהוצאנו.

מוסיפים מיץ מחצי לימון, מערבבים ומגישים.

 

ותודה לרותי על המתכון הטעים

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז