מרק עדשים כתומות ועגבניות

המרכיבים:

1 כף שמן זית כתית מעולה

1 בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 עגבניות מגורדות

3 גזרים חתוכים לקוביות

12 כוסות מים

2 כוסות עדשים כתומות, מבוררות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית חוואיג' למרק

חצי כפית כמון

מלח בריא,

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

1. מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את העגבניות והגזר ומטגנים כ- 5 דקות. מוסיפים את המים והעדשים ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים את התבלינים. טועמים ומשפרים תיבול. מכסים ומבשלים 45 דקות עד שהעדשים מתפוררות לגמרי. אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף עוד מים.

3. ניתן להגיש עם שמיר קצוץ.

בתיאבון 🙂

גילה אלישיב

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז