מרק עגבניות קטיפתי עם קשיו לבריאות המוח

מצורף מתכון למרק עגבניות בריא וטעים מתוך הספר ״אלצהיימר ובעיות זיכרון״ שנכתב על ידי זוג נוירולוגים.
וכך הם כותבים על המרק: ״מרק עגבניות קטיפתי הוא מזון מנחם. הקטיפתיות של מרק זה נובעת מהקשיו, המעניק שומנים לא רוויים המועילים למוח, ויטמין E (נוגד חמצון), אבץ ונחושת (מינרלים הכרחיים לתהליכים אנזימטיים רבים במוח). שאר המרכיבים תורמים לעוצמת המרק: בצלים, גזרים, עגבניות וטימין הם מקורות טובים לברזל, נחושת ומגנזיום. עלי דפנה עשירים בוויטמיני A, Bו-C.״

מרכיבים להכנת 4 מנות מרק עגבניות עם קשיו

½ כוס אגוזי קשיו, מושרים במשך 4 שעות לפחות או ללילה
1 כף שמן זית (כבישה קרה, כתית מעולה)
1 בצל בינוני, קצוץ
4 שיני שום מעוכות
1 גבעול סלרי, קצוץ
1 גזר בינוני, קצוץ
קורט מלח ים
5 כוסות ציר ירקות
½1 כוסות עגבניות מיובשות
½1 כוסות עגבניות מרוסקות
3-2 גבעולי טימין
1 עלה דפנה
מיץ מחצי לימון – 2 כפיות בערך
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

איך מכינים מרק עגבניות קטיפתי עם קשיו?

השרו קשיו במים במשך 4 שעות לפחות לפני הכנת המנה.
חממו סיר על להבה בינונית. הוסיפו שמן זית וחממו במשך דקה. הוסיפו בצלים, סלרי, גזרים, שום ומלח ובשלו במשך 15 דקות תוך כדי בחישה.
הוסיפו ציר ירקות ובשלו 10 דקות עד שהתערובת מתחילה לרתוח. הוסיפו עגבניות, טימין ועלה דפנה.
הגבירו את מידת החום והביאו את המרק לרתיחה. הנמיכו את החום ובשלו במשך 40 דקות.
הוציאו את עלה הדפנה וגבעולי הטימין, הוסיפו לסיר את הקשיו המושרה והמסונן. טחנו בעזרת בלנדר ידני במשך 3-2 דקות (עד שהתערובת חלקה).
הוסיפו מיץ לימון והתאימו את הטעם בעזרת מלח ופלפל. הגישו בקערות מרק וקשטו בפטרוזיליה.

 

תודה להוצאת ספרים ״פוקוס״ על האישור להנגיש מתכון בריאות זה ואחרים.

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז