מרק עגבניות משובח

מרק עגבניות (קר לקיץ, חם לחורף)

חומרים :

2-3 בצלים

6-8 עגבניות בשלות

2-3 גזרים

שורש פטרוסיליה

שורש סלרי

רסק עגבניות

2-4 כפות סירופ אגבה או סילאן

מים

לפי הטעם: מלח, פלפל שחור, פלפל חריף, ג'ינג'ר, עלי דפנה (שמוציאים אחרי הבישול).

 

תוספות אפשריות, אחרי הבישול:

כוס אגוזיי-פקאן או אגוזי מלך.

פטרוסיליה קצוצה ו/או שמיר קצוץ ו/או בזיל ו/או טימין

למרק חם: שעועית אדומה מבושלת/ או אורז מלא מבושל/ או גרגרי חומוס מבושלים

 

מה עושים?

בסיר גדול (רצוי סיר-לחץ) מטגנים את הבצל בשמן זית.

מוסיפים מים וכל שאר החומרים מלבד העגבניות, מבשלים לא המון זמן (רק שיתחיל להיות רך).

ואז מוסיפים את העגבניות החתוכות והרסק, ומבשלים עוד, ממש ממש קצר.

 

בסוף:

טוחנים הכל בבלנדר ידני ומתקנים תיבול.

מוסיפים את  האגוזים וטוחנים (לזמן קצר, לא "עד הסוף").

התוספות נשארות שלמות: שעועית מבושלת/ אורז מלא מבושל/ חומוס מבושל (לא חובה).

אפשר להוסיף ירוקים קצוצים: שמיר, פטרוזיליה, עירית, בזיליקום.

 

הערה: מרק הירקות מבוסס על אותו עקרון, כאשר מורידים את רסק העגבניות ומוסיפים עוד ירקות (קישואים, תפ"א, דלעת, בטטה).

 

בתיאבון!

מיכל גל

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז