מרק עגבניות מפתיע עם אמרנט

אמרנט הינו דגן פחות מוכר במטבח הישראלי, למרות שהוא חביב למדי ומפתיע לעיתים לטובה. המתכון הזה נוצר בזכות משתתפת בסדנת הבריאות במהלכה הכירה לראשונה את האמרנט, ויצרה מרק עגבניות עם אמרנט שכל המשתתפים שטעמו – אהבו מאוד.

בתמונה מרק עגבניות עם אמרנט ולידו לחם כוסמת ירוקה משובח.

מרק עגבניות עם אמרנט

הסבר להכנת מרק עגבניות עם אמרנט

מטגנים 2 בצלים במים עד לשקיפות
מוסיפים שום (לפחות 4 שיניים) ומטגנים עוד 2-3 דקות
מוסיפים בערך 10 -12 עגבניות אדומות ובשלות (תלוי בגודל) חתוכות ל 4
מוסיפים זר קטן של בזיליקום קצוץ
נותנים לכל התבשיל להצטמצם יחד כמה דקות.

מוסיפים מים עד למעט מעל מחצית הסיר ומתבלים ב –
זרעי כוסברה
כמון
פלפל גרוס
ומלח בריא.

מוסיפים את האמרנט (בערך כוס)
סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעה וחצי נוספות.

מההתנסות שלנו בסדנה, מרק העגבניות עם האמרנט מתאים בהחלט גם לקיץ.

 

מתכון באדיבות גלית פטשניק האלופה!

תמונה באדיבות עינב בן מאיר האלופה!

 

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז