מרק כרובית – קשיו

שתי גרסאות למתכון למרק כרובית וקשיו,

גרסה א:

בצל בינוני או חצי בצל גדול קצוץ גס.
2-3 שיני שום קצוצות גס.
כרובית בינונית מפורקת לפרחים גדולים.
כוס (כ- 150 גרם) אגוזי קשיו.
כפית גדושה של כורכום (אבקה או טרי – מגורר).

מחממים כף או שתיים שמן זית בסיר די גדול.
מטגנים את הבצל על להבה נמוכה, עד ריכוך.
מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב 20 שניות.
מזיזים הצידה את הבצל והשום, מוסיפים כורכום ישירות על השמן החם ומערבבים יחד כחצי דקה.
מוסיפים כרובית, קשיו ומים רותחים עד כיסוי ועוד קצת.
ממליחים בנדיבות .
מבשלים עד שהכרובית והקשיו רכים.
טוחנים / מרסקים בבלנדר מוט.

 

מרק כרובית וקשיו – גרסה ב:

אותם חומרי גלם, בלי שום, עם כרישה.
תיבול – מלח ופלפל לבן.
את הקשיו משרים כשעה ומסננים.

אפשר לשלב בין הגרסאות על פי טעמכם האישי.

 

מתכון באדיבות חנהלה רגב

 

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאותי

  • סינון לפי צמחוניטבעוני

  • סינון לפי סוג אוכל

  • סינון לפי זמן בישול

  • סינון לפי שלב דיאטת אורז