מרק ירקות עם גריסים

בצל קצוץ בסיר עם מעט שמן. להזהיב.

להשרות כחצי כוס גריסים במים.

להוסיף לסיר הבצל ירקות חתוכים קטן: גזר, קישוא, בטטה, דלעת, כרובית ועוד כרצונכם (אמי היתה שמה תפוח אדמה קישוא וכרובית). לרכך את הירקות בסיר סגור על אש קטנה. לבחוש שלא יחרך.

כשמתרכך להוסיף פלפל שחור ומלח. אני הוספתי גם כורכום וכמון. להוסיף מים רותחים ולבשל.

כעת ניתן להוסיף את הגריסים לאחר שנשטפו. לבשל על אש קטנה עד שנראה מוכן. לעיתים קרובות יש צורך להוסיף מים.

בתיאבון.

רותי מיבלום. מתכון של אימה – רוחמה

סינון מתכונים

  • סינון לפי מצב בריאות

  • סינון מאכלים לצמחונים


  • סינון לפי סוג אוכל


  • סינון לפי זמן הכנה


  • סינון לפי שלב דיאטת אורז