בצל גדול – מזהיבים בשמן זית.
קוצצים לקוביות : 10 גזרים 2 קישואים 2 קולורבי. 4 גבעולי סלרי. פרחי כרובית קטנים
מוסיפים לבצל המוזהב את הירקות , לפי סדר כתיבתן, ומאדים.
מוסיפים 1 כף חווייג’ למרק, מלח בריא, פלפל. בוחשים מעט ומוסיפים מים רותחים ( לא יותר מדי ) מרתיחים, מורידים את האש ומבשלים 1/2 שעה נוספת.
אופציה : מוסיפים 3 כפות שטוחות של קוואקר (ללא גלוטן עבור מי שצריך), כ-5 דקות לפני סוף הבישול ומערבבים.
בהגשה סוחטים לימון לצלחת האישית.
בתאבון , זהבה כהן